WiFi Gastnetwerk met Facebook login

14-11-2020

Een WiFi gastnetwerk is een apart wifi netwerk dat gescheiden is van het eigen zakelijke netwerk.

Een WiFi gastnetwerk is de ideale manier om bezoekers de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van (snel) internet, zonder dat ze hun eigen databundel hoeven te gebruiken en tegelijkertijd zorg je ervoor dat gebruikers niet bij de gevoelige bedrijfsinformatie kunnen komen.

Naast dat je je klanten dit voordeel biedt, kun je t.a.v. beveiliging en marketingtechnisch nog meer voordeel halen uit een WiFi gastnetwerk, wanneer je de gebruikers van het WiFi gastnetwerk laat inloggen met hun Facebook account.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld slechts een beperkte periode gebruik maken van het WiFi gastnetwerk, alvorens ze zich opnieuw moeten aanmelden. Op deze manier zorg je ervoor dat bijvoorbeeld omwonenden niet permanent gebruik maken van WiFi gastnetwerk.
Omdat gebruikers zich aanmelden, kun je ook inzicht hebben in wie er gebruik maakt van het netwerk, wat eventueel misbruik ook sterk kan ontmoedigen.

Een laatste voordeel wat we willen noemen is dat het marketingtechnisch interessant is dat gebruikers zich middels Facebook inchecken op de Facebook bedrijfspagina, waardoor deze meer exposure krijgt en dat je gebruikers achteraf (en volgens de AVG richtlijnen) op de hoogte kunt houden van nieuwe acties e.d.

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je interesse in wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie neem dan contact met ons op.